Zeytinli Açma Tarifi

image

Sayfamda deneyip memnun kaldığım pratik tarifleri yazmaya ve paylaşmaya zaman buldukca devam edicem.

Bunlardan bir taneside yapımı ve malzemeleri oldukça kolay olan

zeytinli açma

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
Alabildiği kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)

İç Harcı İçin:

Dilimlenmiş zeytin

Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu

Yoğurma kabımıza ılımış süt ve suyu ekleyelim, mayamızı da katarak eritelim, sonra diğer malzemeleri de katarak  kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edelim, üzerini streçle kapatalım. Hamur 2 katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakalım (yaklaşık 1 saat). Sonra limon büyüklüğünde bezeler koparalım. Yağlanmış tezgahımızda ince bir şekilde açabildiğimiz kadar açalım geniş kısmına zeytin koyup rulo şeklide sararak şekil verelim, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim, yaklaşık 20 dakika tepside mayalandıralım. Daha sonra fırına verelim önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun…

Android için WordPress ile gönderilmiştir

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s