Halka Dilimli Elma Tatlısı

Elma ağacımızdan kendi ellerimizle topladığımız elmalar nezamandır dolapta bekliyordu.

Tarifi internetten bulup denemek istedim.Elma ve tarçın ikilisini çok seven biri olarak sonuç gayet başarılıydı.Denemek isterseniz buyrun tarife;

Hamuru için :

1 su bardağı un
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 tatli kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Kızarmak için;

Sıvı yağ

Servis için;

Pudra şekeri

Yapılışı

Bir kaba hamur malzemeler alınır ve iyice karıştırılır. Krep hamuru gibi akışkan olması lazım. Bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Bu arada elmalar fazla kalın olmayacak şekilde resimde görüldüğü gibi kesilir.

image

Elmaları bolca hamura batırıp orta ateşte yağda arkalı önlü kızartılır (servis tabağına havlu kağıt serilir). Servis esnasında pudra şekeri serpilir. 

image

image

Ben elmaları kızarttıktan sonra üstüne ev yapımı vişne sosu döktüm.Tatlı ve ekşi bir arada sevdiğim için.Sıcakken yemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun…

image

Android için WordPress ile gönderilmiştir

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s