Kışa Hazırlık

image

Malum sonbahar geldi.Kışa hazırlıklar tam gaz devam ediyor.Domates konservelerimiz hazır.Taze fasulye ve barbunya hazırlıklarımızda oğlumun katkılarıyla bitti.

Nelermi yaptık?Önce barbunyaları ayıkladık ve buzdolabı poşetlerine sıkıca koyup direk derin dondurucuya koyduk.

Taze fasulyeleri ayıkladım.Bütün bir şekilde sirkeli su ile yıkadım.Büyük bir tencerede kaynayan su içine atıp 3 dakika beklettim.

image

Ayrı bir kapta soğuk su hazırlayıp kaynayan fasulyeleri bir kevgir yardımıyla soğuk suyun içine attım.Bu şekilde şoklanan fasulyeleri sularıni salmaları için süzgece koydum.

image

Soğuyan fasulyeleri istediğim miktarda ayırıp buzdolabı poşetlerine havasını alarak koydum ve derin dondurucuya yerleştirdim.

Ben bu fasulyeleri ve barbunyaları pişirirken kavanozlara koyduğum domates soslarını kullanıyorum.Bu nedenle domates soslarım,fasulyelerim ve barbunyalarım kış için vazgeçilmezlerim oluyor.

Ayrıca bolca aldığım taze  maydanoz,dereotu ve naneleride yıkadıktan sonra doğrayıp derindondurucuya kaldırıyorum.Dolma,mücver ve köfte yaptığım zaman bu donmuş yeşillikleri kullanıyorum.Çok pratik oluyor.Tavsiye ederim.

Bunlar benim mutluluk hallerimden bazıları.Afiyetle sevdiklerimizle yemek dileğiyle,ağzımızın tadı bozulmasın;)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s